Minister mijdt debat met gedupeerden Groningse gaswinning.

Schokkend bericht in de NRC: minister Kamp weigert voor de televisie in debat te gaan met de voorzitster van de vereniging Groninger Bodem Beweging, Bettie van Veen. Deze was uitgenodigd in ‘De Wereld Draait Door‘ van 8 februari. Minister Kamp (VVD) was ook uitgenodigd, maar de minister stelde als eis voor zijn optreden dat hij alleen met Jan Mulder in debat wilde gaan. Op zich wist Mulder wel raad met de minister. Maar mevrouw van Veen kon na twee uur rijden weer onverrichterzake naar huis terug. Zelfs een plaats op de tribune kon er niet af. Inmiddels heeft DWDD excuses aangeboden. Maar hieruit blijkt vooral ook dat de bewoners van het Groningse wingewest niet erg serieus genomen worden door de minister. Het voorspelt ook niet veel goeds voor de inwoners van Brabant, Limburg, Zeeland, Gelderland, Utrecht, Flevoland en Overijssel als de minister zijn schaliegas-liefhebberij gaat voortzetten.