Oprichting SchaliegasVrijNoordoostpolder en uitnodiging informatiebijeenkomst Marknesse

Dat de Noordoostpolder momenteel de schaliegas-hotspot van Nederland is zal u vast niet ontgaan zijn. Vorige week werd bekend dat er twee locaties in de Noordoostpolder aangewezen zijn als mogelijke locaties voor proefboringen naar schaliegas, namelijk aan de Vollenhoverweg bij Marknesse en aan de Kalenbergerweg bij Luttelgeest.

Woont u in de Noordoostpolder, of bent u op een andere manier bij dit gebied betrokken en ziet u schaliegasboringen ook niet zitten? Dan willen we u via deze weg oproepen om u aan te sluiten bij het vers opgerichte SchaliegasVrijNoordoostpolder, een platform waarlangs we als polderbewoners kunnen laten horen dat we geen boringen in de Nop willen! Dit kunt u doen door een mail te sturen naar SchaliegasVrijNoordoostpolder@gmail.com waarin u aangeeft tegen de voorgenomen proefboringen in de Noordoostpolder te zijn. Dit kan ook als organisatie, bedrijf of politieke partij. Volg ons ook op Facebook!
Om uw mening kracht bij te zetten hebben we een posters beschikbaar die u achter uw raam kunt hangen. Posters op A3 formaat zijn via bovenstaande mailadres te verkrijgen. U kunt ook zelf een poster afdrukken, klik daarvoor hier [pdf 44KB].

Uitnodiging informatiebijeenkomst maandag 11 maart in Marknesse

Om u te informeren en vervolgstappen te plannen houden we op maandag 11 maart een informatiebijeenkomst.
Tijdens deze avond komen Peter Polder (Voorbij de Olie Consultant) en Geert Ritsema (campagneleider schaliegas bij Milieudefensie) om te spreken en antwoord te geven op uw vragen. Beiden zijn aangesloten bij Schaliegasvrij Nederland.
De bijeenkomst wordt gehouden in de Schutsluis te Marknesse en zal beginnen om 20:00.
Adres: Sluis 3

Recente berichten in de media

Het College van B&W Noordoostpolder spreekt zich uit tegen de winning van schaliegas:
http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/99931/noordoostpolder-college-nop-is-tegen-schaliegas

EenVandaag: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1329193

Diverse artikelen in De Noordoostpolder:

Items op Omroep Flevoland:

Interview op Radio 1: http://www.radio1.nl/terugluisteren/tijd?terugluisteren_dag=2013-03-04&terugluisteren_hour=9 (bij 43 min 28)

Wij hopen u aanstaande maandag te ontmoeten in Marknesse!
Met vriendelijke groet,
SchaliegasVrijNoordoostpolder