Werkbezoek Jan Vos en Henk Leenders aan Boxtel en Haaren

Het werkbezoek van de Tweede Kamerleden Jan Vos en Henk Leenders, vanmorgen gebracht aan gemeenten Boxtel en Haaren was een schitterend voorbeeld van Brabantse gas(t)vrijheid en daadkracht. Er was een voorbeeldige coördinatie met (en veel steun van!) de lokale bestuurders. De twee Kamerleden, aangevuld met Liesbeth van Tongeren, Tweede Kamerlid voor Groen Links, en Lambert van Nistelrooij, Europarlementariër voor EPP/CDA, hebben heel veel gehoord en gezien van de uitingen van eensgezind protest.

In Boxtel was het een soort feest, met veel media eromheen, met een prachtige opkomst buiten op de Markt, en binnen geanimeerde gesprekken met Jan en Henk – in de busrit viel Lennisheuvel (met kolossale stropop, veel plakkaten, en een schattig meisje met een zelfgeknutseld schaliegasboorkado voor Jan Vos) en vooral de boorlocatie aan de Heideweg in Haaren in de prijzen. Aan de Heideweg waren heel veel mensen, kinderen met prachtige teksten en posters, en werden mooie liederen gezongen. Het was ontroerend mooi.
Dit heeft diepe indruk gemaakt op de volksvertegenwoordigers, en zal het zeker nog moeilijker maken voor de PvdA om voor schaliegas te stemmen.
Er is door heel veel mensen keihard gewerkt aan dit prachtige resultaat. Namens de Stichtingsbesturen HARTELIJK DANK!