Schaliegas vanuit de lucht

Een amerikaanse fotograaf schoot dit plaatje van een schaliegasveld uit Texas vanuit de lucht. Het laat zien wat schaliegas kan aanrichten, alleen aAerial view of fracking in Texasl aan verstoring van het landschap. En dat te bedenken dat er voor al die boorputten vele miljoenen liters water misbruikt en verontreinigd is. Het is weliswaar een plaatje uit de begintijd van schaliegaswinning, nu zouden de boorputten geclusterd worden op minder boorlokaties. Maar toch, hoe kom je op het idee om dit te doen voor de laatste druppels olie en de laatste kubieke meter gas.

Zo gaat het met fossiele brandstoffen, schaliegas is er maar één voorbeeld van. Steeds duurder, steeds vervuilender, steeds meer schade aan de natuur, voor steeds minder energie. Dit kan zo niet doorgaan.