Kunst tegen schaliegas: stoelendans van Duitsland naar Den Haag

stoelenOp zondag 14 september start een Duits-Nederlandse kunstactie tegen schaliegas op initiatief van de Duitse partij Die Grünen. Honderden gele stoelen gaan van Duitsland naar Den Haag ‘wandelen’. Daarmee willen de Duitsers laten zien dat er nergens plaats is voor fracken, niet in Duitsland en niet in Nederland.

Zondag worden na een optocht in het Duitse Brüggen op verschillende startplaatsen langs de Duits-Nederlandse grens honderd gele stoelen neergezet. Bij het startpunt Swalmen (grensovergang Bosstraat) wordt een stoel aan Schaliegasvrij Nederland overhandigd. De bedoeling is dat de stoelen door duizenden mensen steeds weer een stukje verder worden verplaatst. En dat die mensen ook de publiciteit zoeken, en doorgegeven wordt waar de stoel staat. De route moet online te volgen zijn.

Wie wil helpen en een stoel een lift geven? De stoel uit Swalmen zal langs Boxtel reizen. Het wordt nog mooier als we de route kunnen zien die de stoelen hebben afgelegd. Daarom kunt u via deze link melden waar u de stoel heeft achtergelaten!

De startplaatsen zijn hier te vinden. Op 15 november 2014 moeten de gele stoelen bij het Koekamp in Den Haag aankomen, een lokatie op zo’n 500 meter afstand van het Binnenhof en het Ministerie van Economische Zaken, en direct voor de Koninklijke Academie voor Beeldende Konsten.