Boek: Schaliegas in 1 uur en 43 minuten

cover-schaliegasboekSchaliegas in 1 uur en 43 minuten – konden we er maar zo snel vanaf komen. Maar die 1 uur en 43 minuten slaat meer op de leesbaarheid van het boek. De schrijver van dit boek, Rolf Heynen, is via communicatiebureau Good al een tijd bij de discussie rond schaliegas betrokken. Rolf Heynen heeft veel belangrijke spelers in het debat over schaliegas geraadpleegd.

De grote verdiensten van het boek zijn, dat het niet alleen een goed en leesbaar overzicht geeft, maar ook ingaat op een paar aspecten van schaliegas die in de discussie verwaarloosd worden. Zoals de duizenden oude boorputten die schaliegas oplevert, en waarop we vele generaties lang goed moeten blijven letten vanwege de kans op lekkages en ongelukken bij toekomstig gebruik van de ondergrond.