Petitie tegen schaliegas

Petitie tegen schaliegas

Teken de petitie tegen schaliegas, en laat de politiek zien dat er geen draagvlak is voor risicovolle boringen naar nog meer fossiele brandstoffen. Onlangs heeft Milieudefensie een petitie gestart, waarin gepleit wordt voor voortzetting van het bestaande moratorium. Al meer dan 58 000 mensen hebben deze petitie ondertekend! De petitie van Milieudefensie vindt u hier. Help mee en onderteken deze petitie!

Op petitie.nl is twee jaar geleden ook een petitie gestart: http://petities.nl/petitie/stop-schaliegaswinning-in-nederland#tabs Deze petitie is gestart voordat er sprake was van een moratorium op schaliegasboringen, en pleit vooral voor onderzoek. Dit is inmiddels uitgevoerd maar is onvolledig en niet onafhankelijk. De tekst van deze petitie is daarom nog steeds actueel.

Beide petitites zullen aan de politiek worden aangeboden op het moment dat er belangrijke politieke beslissingen worden genomen over eventuele voortzetting van de boringen naar schaliegas.

Schaliegas en steenkoolgas kunnen grensoverschrijdende gevolgen hebben. Daar willen we uw aandacht ook vestigen op een petitie van onze oosterburen tegen fracking:

https://www.openpetition.de/petition/online/korbacher-erklaerung-der-buergerinitiativen-gegen-fracking-deutschland

Bedankt voor de steun!